Share

Commercial project in Limassol

Commercial project in Limassol

FACT SHEET

Project:
Commercial offices

Client:

Year:
2008

Status:
Competition

Type:
Offices

Location:
Limassol

Plot size:
510 m2

CREDITS

Principal:
Stefanos Anastasiou

Project Architect:
Stefanos Anastasiou

Team:
Stefanos Anastasiou
Christos Savva

Commercial project in Limassol

Our concept idea:

The building is spaced in a junction of two main roads with Southeast Orientation. The angular plot drove to a creation of a building with its functions placed across the two streets.

The Architecture of the project comes out from the function. The building is created by rectangular horizontal layer-boxes respecting the function policy of the company.

Every layer-box is a different department of the company. The ground floor accommodates the conference rooms where the visiting clients meet the officers of the company.

On the top floor there is a restaurant and a roof garden.

It is important to mention the bioclimatic design of the building having night cooling floors and the usage of sustainable materials in the internal, such as glass, wood (which is a human friendly material) and soft carpet in all floors for the sound absorption.

The use of glass facades across the building manage to provide light comfort ability for all users. Across the west and east oriented facades are placed vertical louvers and across the south facades horizontal.

The building is designed is such a way in order to become an area landmark.